Velikonoce 2023: Jak bude otevřeno v obchodech či na poštách?

Velikonoce

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. dubna 2023 11:00

Začal zkrácený čtyřdenní pracovní týden, příští víkend bude prodloužený na čtyři volné dny kvůli svátkům v pátek a v pondělí. Jak bude otevřeno v obchodech či na poštách?

Zatímco pracující mají o Velikonocích čtyři volné dny, školáci ještě o den více. Velikonoční prázdniny jim tentokrát připadají na čtvrtek 6. dubna, vyplývá z harmonogramu na webu ministerstva školství.

O den volna více než v minulosti ale mají i lidé, kteří chodí do práce. Velký pátek je totiž svátkem teprve od roku 2016, do předchozího roku byl víkend prodloužený pouze o Velikonoční pondělí.

Od roku 2016 je také v platnosti zákon omezující provozní dobu obchodů. O vybraných svátcích musí prodejny s plochou nad 200 metrů čtverečních zůstat zavřené. O Velikonocích platí, že na Velký pátek je běžně otevřeno a o Velikonočním pondělí naopak zavřeno.

Na úpravy otevírací doby svých poboček upozorňuje na webu také Česká pošta. Zatímco v pátek budou některé pošty klientům k dispozici, v pondělí až na jednu výjimku v Praze nikoliv. 

Témata: Velikonoce Obchody Školství Česká pošta