Vysvědčení 2023 a prázdniny: "Jarňáky" začínají už od příštího týdne

Školství

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

31. ledna 2023 9:19

Školou povinné děti dostanou posledního lednového dne už tradičně pololetní vysvědčení. Na s tím spojený den volna si však budou muset ještě počkat. Některým dětem pak rovnou začnou i jarní prázdniny.

Jednodenní pololetní prázdniny totiž připadají až na pátek 3. února, jak vyplývá z organizace školního roku 2022/2023 na webu ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Hned v pondělí 6. února pak prvním školákům začínají týdenní jarní prázdniny. Úvodní týden se bude týkat měststkých částí Praha 6 až 10 a okresů Cheb, Karlovy Vary, Sokolov, Nymburk, Jindřichův Hradec, Litoměřice, Děčín, Přerov a Frýdek-Místek.

Nejdéle si na jarní prázdniny počkají děti z Prahy 1 až 5 a okresů Blansko, Brno-město, Brno-venkov, Břeclav, Hodonín, Vyškov, Znojmo, Domažlice, Tachov, Louny a Karviná, konkrétně do týdne od 13. do 19. března.

V dubnu se školy opět uzavřou od čtvrtka 6. do pondělí 10. dubna kvůli velikonočním prázdninám. Vyučování ve druhém pololetí skončí v pátek 30. června 2023, následovat budou dvouměsíční hlavní prázdniny.

Témata: Školství