Mluvčí prezidenta Petra Pavla: Jak její sobotní výstup okomentoval nový prezident?

Markéta Řeháková

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. ledna 2023 9:25

Česko má po uplynulém víkendu nového prezidenta, který si v březnu na Pražský hrad vezme i vlastní tým. Pozici mluvčí v něm má zastávat Markéta Řeháková, navzdory kritice, která se hned v sobotu vyrojila na sociálních sítích.

Řeháková v sobotu před příjezdem Pavla do volebního štábu v hovoru s novináři přiznala nervozitu, která z ní evidentně spadla poté, co bylo jasno o vítězi. Na tiskové konferenci ve Fóru Karlín se pak až nečekaně odvázala.

Stala se kvůli tomu terčem kritiky na sociálních sítích, mnozí lidé totiž její vystoupení považovali za neprofesionální. Šéf se ale Řehákové zastal.

"Vyjadřovala emoce, ale rozhodně ne špatné. V ten moment byly pochopitelné. Pro mě to nebylo nic, co by překročilo hranice. Nevidím důvod vidět to kriticky, svým způsobem to k tomu patřilo," řekl Petr Pavel v nedělní Partii televizní stanice CNN Prima News.

Kontroverze ostatně budí i mluvčí současného prezidenta Jiří Ovčáček, i když v poslední době už ne takové. Na sociálních sítích totiž svého času hodně prezentoval své názory na některé záležitosti. 

Témata: Petr Pavel Markéta Řeháková