Vykolejený vlak dnes zkomplikoval dopravu v Praze. Jak mohou lidé cestovat?

Ilustrační fotografie. 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. listopadu 2022 10:40

Dopravu v Praze zkomplikovalo hned na začátku tohoto týdne vykolejení vlaku v jedné ze stanic v hlavním městě. Došlo k němu v noci, odklízení následků zřejmě bude probíhat ještě řadu hodin.

O incidentu informoval mluvčí Českých drah Lukáš Kubát, který po osmé hodině uvedl, že není znám termín obnovení provozu. "Za komplikace se cestujícím omlouváme," dodal. Podle webu ČD se nyní očekává konec mimořádné události ve 23 hodin. 

K vykolejení došlo ve stanici Praha-Horní Počernice, zastaven je tak provoz Praha Masarykovo n./Praha hl.n. - Praha Horní Počernice. Všechny vlaky jsou odřeknuty.

Nejedou tedy linky S2 a S22, zajištěna je kyvadlová náhradní autobusová doprava v úseku Praha Horní Počernice - Černý Most stanoviště autobusů číslo 15 a zpět. Lidé mohou následně přestoupit na metro.

Cestujícím mají být uznány jízdní doklady Českých drah v prostředcích MHD na metru B v úseku Náměstí Republiky - Černý Most i lince C mezi Letňany a Hlavním nádražím a také na autobusových linkách 141, 171 ,221, 303, 344, 353 ,354 a 398.

Témata: Vlaky Praha doprava