Andrej Babiš pobláznil sázkaře, favoritem zůstává Pavel

Andrej Babiš

Autor: ČTK

2. listopadu 2022 18:00

Oznámení předsedy opozičního hnutí ANO Andreje Babiše kandidovat na prezidenta vyvolalo zájem sázkařů, šance na jeho zvolení podle bookmakerů rostou.

Babiš je v boji o úřad prezidenta podle kurzů druhým favoritem za armádním generálem a bývalým náčelníkem vojenského výboru NATO Petrem Pavlem. Mezi hlavními kandidáty se drží bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová.

Podle Tipsportu začala po Babišově oznámení kandidovat na prezidenta řada sázkařů sázet tisíce korun na jeho výhru. Na Babiše se od začátku sází podle sázkových kanceláří nejvíce a podle webu Tipsportu a Chance na něj lidé vsadili už přes 7,1 milionu korun.

Kurz na Babiše od minulého čtvrtku klesl u Tipsportu ze 7,5:1 na 3,3:1. U Fortuny byl před víkendem třetím favoritem s kursem 7:1 a nyní je druhý s 3:1.

Kurzovým favoritem zůstává Pavel, u kterého po snížení kurzu na Babiše došlo k mírnému navýšení kurzu na největšího na 1,9:1 u Tipsportu a na 2:1 u Fortuny. Na vítězství Nerudové se dá u obou kanceláří aktuálně sázet shodně v kurzu 4:1.

Další možní kandidáti už ztrácejí. Čtvrtý je senátor Pavel Fischer, pátý další senátor Marek Hilšer. Nejvíce oficiální kandidaturou Babiše utrpěl podle bookmakerů šéf odborářů Josef Středula, který se propadl na šesté místo a jeho kurzy vyskočily z 25:1 až na 55:1 u Fortuny. Kvůli Babišově kandidatuře vypadl například z nabídky Tipsportu 'skokan' posledních týdnů Martin Stropnický.

První kolo voleb nástupce Miloše Zemana bude v pátek a v sobotu 13. a 14. ledna příštího roku a případné druhé kolo voleb v pátek a v sobotu 27. a 28. ledna.

Témata: Andrej Babiš