Otevírací doba o svátcích: Kde nakoupíte i zítra?

Košíky zítra zůstanou na mnoha místech pěkně srovnané po celý den.

Autor: ČTK

27. října 2022 10:40

V pátek 28. října na státní svátek, který připomíná vznik samostatného Československa, budou všechny obchody nad 200 metrů čtverečních zavřené. Lidé tedy nebudou moci nakupovat v supermarketech a hypermarketech. Prodej ve vybrané státní svátky zakazuje zákon.

Zákon o prodejní době se nevztahuje na obchody s prodejní plochou pod 200 metrů čtverečních, čerpací stanice, lékárny, prodejny ve zdravotnických zařízeních, ale také prodejny v místech zvýšené koncentrace cestujících, jako jsou letiště či nádraží.

Řetězec Billa na svých webových stránkách upozorňuje na to, že podle běžné otevírací doby zůstanou otevřené provozovny na Letišti Václava Havla a hlavních vlakových nádražích v Praze a v Brně.

Zákaz prodeje se nevztahuje na velkoobchody. Všechny své prodejny bude mít tedy otevřené Makro. Některá nákupní centra na svých webových stránkách informují, že budou mít v pátek otevřeno, část obchodů, jejichž provoz zákon omezuje, musí být zavřená. Například v OC Nový Smíchov musí být zavřené Tesco, New Yorker nebo knihkupectví Luxor, stejně to bude i v centru Westfield Chodov nebo v OC Palladium.

V brněnském centru Olympia budou zavřené všechny obchody kromě multikina nebo prodeje rychlého občerstvení do auta. V Brně bude také zavřené nákupní centrum Královo Pole nebo OC Futurum.

Zavřené bude také ostravské centrum Avion Shopping Park, kde zůstane otevřené pouze fitcentrum nebo dětský svět. Zavřené bude také centrum Olympia Plzeň, kromě kina a některých restaurací zavře také IGY Centrum České Budějovice. S výjimkou obchodů nad 200 metrů čtverečních zůstanou otevřené obchod v jihlavském OC Citipark nebo například OC Forum Liberec.

Témata: Obchody nákupy