Po dálnici D4 v sobotu jezdila formule. Po řidiči jde policie

Po dálnici D4 v sobotu jezdila formule

Autor: ČTK

14. srpna 2022 13:43

Po dálnici D4 v sobotu jezdila formule, její jízdu na video zachytili a na sociálních sítích zveřejnili další řidiči, uvedl server auto-mania.cz. Podle policie podobná závodní auta na silnice nesmějí, nesplňují pravidla pro provoz na pozemních komunikacích, nemají například registrační značku ani blinkry.

Sobotní jízdou formule se bude středočeská policie zabývat, žádá svědky o spolupráci, informovala dnes na webu středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Podobný případ se stal v září 2019.

"(Policisté) Budou zjišťovat, kdy a kde bylo video natočeno a samozřejmě se budou zabývat i tím, kdo seděl za volantem," uvedla Suchánková. Server auto-mania.cz uvedl, že šlo o formuli Dallara GP2, která jezdila závody GP2 Series.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Bee SVJ (@bee_svj)

Formule jezdila na D4 mezi Příbramí a Dobříší také v září 2019. Policie jezdce dopadla, ale nedokázala jej identifikovat, protože měl ve formuli nasazenou helmu. Přestupkové řízení proto městský úřad zastavil. Řidiči hrozila až desetitisícová pokuta a až roční zákaz řízení.

Témata: Formule 1 dálnice D4