Mistrovství Evropy v atletice: Petr Svoboda a Ondřej Kopecký neodstartují

Petr Svoboda

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. srpna 2022 16:11

Mistrovství Evropy v atletice se blíží a Česko už zná jména dvou atletů, kteří letos v Mnichově neodstartují. Jsou jimi Petr Svoboda a Ondřej Kopecký.

O neúčasti dvou Českých sportovců informoval na sociálních sítích Český atletický svaz. Petr Svoboda podle něj nebude startovat vinou zranění.

"Na jednom z posledních tréninků mě při jednom z výběhů na schodech píchlo v tom samém místě, jako se mi to stalo v Eugene, čímž bylo okamžitě jasné, že nebudu schopen odjet do Mnichova. Sám bych si ani netroufnul tam odcestovat a zkoušet, zda to půjde. Je to obrovská škoda, láme mi to srdce, že musím zůstat doma, ale taková je prostě situace. Budu bojovat dál a pokusím se co nejlépe připravit směrem k halové sezóně," cituje překážkáře.

Dnes přišla další nepříjemná zpráva. Po Petru Svobodovi na mistrovství Evropy kvůli zranění neodcestuje ani desetibojař Ondřej Kopecký. 

"Udělali jsme maximum pro to, abych se uzdravil. Dnes jsme zkusili trénink naplno a znovu mě v tom svalu zabolelo tak, že jsem nemohl pokračovat. Snažili jsme se sval postupně zatěžovat, ale na plnou zátěž nebylo tělo připravené. Bohužel jsem měl moc krátkou dobu na to, abych se dal směrem k mistrovství Evropy do kupy. Nechci tam odjíždět s tím, že to prostě zkusím. Mrzí mě to," svěřil se.

Témata: Petr Svoboda (atlet)