Zabavené Ferrari 458 Italia je nyní ve službách Policie ČR

Policie ČR

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

25. července 2022 18:34

Dříve sloužil pachatelům trestné činnosti, nyní bude chránit české silnice. O čem je řeč? Dneškem začíná svou službu nový speciál v barevném provedení Policie České republiky – Ferrari F 142 – 458 Italia. Vozidlo bude nasazeno proti těm nejagresivnějším řidičům českých dálnic, při pronásledování odcizených vozidel nebo při dohledu v místech hlášených tuningových akcí.

Toto vozidlo je jedním z mnoha, jež jsou každým rokem zajištěny jako majetek pocházející z trestné činnosti. Právě díky výborné práci policejních kriminalistů, nás toto vozidlo stálo méně než pořízení např. nového vozu Škody Scala, tj. něco málo přes 300 000 Kč. Jednalo se o náklady spojené s jeho „přestavbou“ a úpravou pro potřeby služby u dopravní policie.

Dříve sloužilo zločincům, teď bude pomáhat a chránit. Ode dneška můžete na silnicích spatřit policejní Ferrari. Jde o majetek pocházející z trestné činnosti a policisté jej budou využívat ke speciálním účelům. Více v TZ 👉 https://t.co/wTt0FkJrKR pic.twitter.com/KEzMgqqOlq

— Policie ČR (@PolicieCZ) July 25, 2022

„Vozidlo bude sloužit na celorepublikovém útvaru a počítáme s jeho nasazením proti těm nejagresivnějším pirátům českých silnic. Jeho potenciál můžeme využít i při pronásledování odcizených vozidel, která přes naše území projíždějí do sousedních zemí. Škála úkolů, které vozidlo bude plnit, je skutečně široká“, uvádí ředitel služby dopravní policie plk. Jiří Zlý.

Obdobná vozidla jsou využívána i zahraničními bezpečnostními sbory v Itálii, Německu nebo Velká Británii. Vozidlo bude využíváno Speciálním oddělením dohledu Čechy s celorepublikovou působností a řízeno jen speciálně vyškolenými policisty.

Témata: Policie ČR