Rally Bohemia 2022: Běžní řidiči musí počítat s uzavírkami

Rally Bohemia, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. července 2022 9:25

V pátek začala a po celý víkend poběží na území Libereckého kraje tradiční automobilová soutěž Rally Bohemia 2022. Běžní řidiči ale musí počítat s uzavírkami, upozornila Policie ČR.

Policie v souvislostí s rallye připravila dopravně bezpečnostní opatření zaměřená na na zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, průjezdnost příjezdových komunikací a také na bezpečnost závodníků i diváků. 

"Policisté budou rovněž dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu ze strany soutěžících při přejezdech mezi jednotlivými rychlostními zkouškami i na veřejný pořádek," uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová. 

Řidiči musí během rychlostních zkoušek počítat s uzavírkami silnic a případně i s dočasným omezením provozu na přístupových komunikacích. Veškeré uzavírky budou řádně označené dopravním značením a kromě pořadatelů v jejich blízkosti budou situaci monitorovat také policisté. 

"Žádáme všechny motoristy i diváky, aby důsledně respektovali dopravní značení a pokyny pořadatelské služby i policistů. Diváky navíc vyzýváme, aby se zdržovali pouze v místech a v zónách určených pro bezpečné sledování závodu," dodala mluvčí. 

Témata: Rally Bohemia Policie ČR