Moravský Beroun zasáhlo krupobití: Poškozená auta či střechy, do akce museli hasiči

Kroupy poškodily střechy a auta v Moravském Berouně. (29.6.2022) 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. června 2022 8:38

Českem se ve středu opět přehnaly bouřky, kvůli intenzitě srážek na mnoha místech stoupaly hladiny vodních toků, někde dokonce až na třetím stupeň povodňové aktivity. V Moravském Berouně zase padaly kroupy, které poškodily několik střech.

Hasiči informovali o zásahu v téměř třítisícovém městě v Olomouckém kraji na twitteru. Krupobití v Moravském Berouně poškodilo několik střech, ale také automobily stojící na ulicích. 

Na místě nakonec zasahovalo deset hasičských jednotek včetně lezeckého družstva. Dorazil také speciální kontejner s materiálem pro zajištění poškozených střech.

Hasiči s pomocí výškové techniky zabezpečovali poškozené střechy, také provedli další monitoring situace ve městě. Podle zveřejněných fotografií byly kroupy velké několik centimetrů. 

Kvůli včerejším bouřkám také stoupaly hladiny vodních toků. Třetí stupeň povodňové aktivity byl ráno stále hlášen z Bavorova na jihu Čech, na druhém stupni zůstávaly Blanice v Podedvorech, Zlatý potok v Hracholuskách, Polečnice v Českém Krumlově a Botič v Průhonicích. 

Témata: Kroupy Bouřky Počasí