Pendolino mělo další nehodu: Před lety u Studénky byla bilance tragičtější!

V Bohumíně se srazilo pendolino s posunovací lokomotivou. (27.6.2022) 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. června 2022 11:21

Pendolino, které patří k nejrychlejším dopravním prostředkům na české železnici, mělo dnes vážnou nehodu v Bohumíně. Nejde o první incident za zhruba dvě desítky let, co u nás tento vlak jezdí.

Příští rok to bude dvacet let, co do Česka dorazila první vlaková jednotka Pendolino. O rok později se pak začalo se zkušebním provozem, přičemž vážné nehody se mu dlouho vyhýbaly. 

Až v červenci 2015 k jedné došlo na nechvalně proslulém železničním přejezdu u Studénky. Tehdy na něj vjel kamion navzdory tomu, že byla v činnosti světelná signalizace. Výsledkem byla ošklivá srážka, která si vyžádala tři mrtvé a sedmnáct zraněných. 

K dalšímu tragickému incidentu došlo dnes ráno. Pendolino se v Bohumíně srazilo s posunovací lokomotivou. Zemřel jeden člověk, potvrdilo se, že jde o strojvedoucího. 

Okolnostmi nehody se zabývá policie v součinnosti s Českými drahami, Správou železnic a Drážní inspekcí. Kriminalisté v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

Témata: Nehody vlaků Pendolino