Příspěvek na dítě 5000 Kč: Kdy rodiny dostanou peníze? Jurečka promluvil

Marian Jurečka

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. června 2022 10:01

Slibovaný pětitisícový příspěvek je opět o něco blíž peněženkám rodin s dětmi, s jeho vyplacením se nadále počítá v druhé polovině letních prázdnin. O dalších podrobnostech promluvil vicepremiér Marian Jurečka.

V pátek schválili vyplacení jednorázového příspěvku senátoři, chybí tak už jen podpis prezidenta Miloše Zemana. Další posun v celé záležitosti kvituje ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

V tiskové zprávě svého resortu uvedl, že má radost z dalšího důležitého kroku k tomu, aby vláda s jistotou mohla slíbit, že příspěvek k lidem dostane podle původního plánu.

"Chceme jej začít vyplácet už v průběhu srpna. Důvod, proč směřujeme právě k tomuto termínu, je jasný. Víme, že rodiny právě v této době mají velká vydání spojená se začátkem školního roku. Navíc domácnosti pociťují prudké zdražování, které je často žene do finančních problémů," prohlásil Jurečka. 

Příspěvek podle něj pomůže řadě rodin se středními a nízkými příjmy, samoživitelkám a samoživitelům. "Víme, že právě tyto skupiny patří mezi rizikové," dodal předseda lidovců. 

Témata: Sociální dávky rodina Marian Jurečka (KDU-ČSL)