Barrandovský most čeká oprava: Pozor, přípravné práce začínají už dnes

Barrandovský most.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. dubna 2022 9:59

Již dnes začínají přípravné práce nezbytné pro plánovanou rekonstrukci Barrandovského mostu, nejvytíženější komunikace v hlavním městě. Na co se pražští řidiči musí připravit?

Samotná rekonstrukce startuje 14. května. Už dnes v nočních hodinách ale zahájí Technická správa komunikací (TSK) přípravné práce, aby se zabránilo zdržení stavby.

"Bude se jednat o vybudování přejezdů mezi severní a jižní nosnou konstrukcí mostu na obou předpolích, které jsou nebytné pro samotnou rekonstrukci mostu. Přípravné práce skončí 6. května 2022," uvedla TSK. 

Oprava nejvytíženější dopravní tepny v Česku je podle náměstka pražského primátora Adama Scheinherra nevyhnutelná. "Do mostu roky teče a předpjatá lana, která ho drží pohromadě, někde vůbec neplní svou funkci. Situace je vážná," prohlásil. 

Rekonstrukce má dvě fáze. V první proběhla sanace spodní části stavby, dopravní omezení byla minimální. Druhá etapa už se bude týkat nosných konstrukcí, most ale nikdy nebude zcela uzavřen. V každém směru bude uzavřen pouze jeden jízdní pruh.

Největší porce omezení připadá na letošní rok, kdy budou trvat 110 dní. V letech 2023 a 2024 to pak bude 92 a o rok později 82 dní. 

Témata: Praha doprava