Kinder vajíčko a salmonela? Sladkosti mizí i z českých regálů!

Kinder na všechny možné způsoby, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. dubna 2022 8:33 | Aktualizováno: 7. dubna 2022 21:57

Kvůli desítkám případů Salmonely v Evropě se společnost Ferrero rozhodla stáhnout z trhu řadu svých produktů včetně Kinder vajíček. Populární sladkosti mizí i z českých regálů.

V evropských zemích se totiž objevily případy salmonely, například ve Velké Británii spojují 63 případů nemoci právě s Kinder vajíčky, informuje web BBC. Také tam společnost Ferrero stahuje některé produkty z prodeje.

V Česku a na Slovensku v rámci preventivních opatření zmizí z regálů např. Kinder Schoko-Bons, Kinder Maxi Surprise nebo Kinder Happy Moments. Jde o výrobky s datem minimální trvanlivosti mezi 19. únorem 2022 a 27. září 2022 a s Belgií jako zemí původu. 

Ferrero ve zprávě přiznalo, že v jiných zemích spolupracuje s lokálními úřady pro bezpečnost potravin na možném spojení s několika hlášenými případy salmonely.

"Přestože žádný z našich produktů Kinder uvedených na trh nebyl pozitivně testován na salmonelu, bereme tuto situaci mimořádně vážně, protože péče o spotřebitele je naší nejvyšší prioritou," uvedla společnost.

Témata: Vajíčka Kinder