Tragická nehoda u Staňkova: V autě zemřela celá posádka vozu

Při nehodě u jihočeského Staňkova zahynuli v úterý večer tři muži

Autor: ČTK, stars24.cz

6. dubna 2022 8:37

Při dopravní nehodě u rybníka Staňkov na Jindřichohradecku zemřeli v úterý večer tři muži. Všichni cestovali v jednom osobním autě, které narazilo do stromu, uvedli policisté.

"V úterý večer před osmou hodinou zasahovaly všechny složky IZS u mimořádně tragické dopravní nehody. Řidič šedého vozidla VW Passat pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti havaroval do vzrostlého stromu u rybníka Staňkov. Bohužel on, ani jeho dva spolujezdci nehodu nepřežili," uvedli policisté na svém webu.

Nehoda si vyžádala tři mrtvé. Na místo byl povolán i vrtulník záchranné služby, posádce vozidla ale už nebylo pomoci. Policie dodává, že první, kdo na místě pomáhal, byli svědci nehody, které na místo tragédie přivedla obrovská rána.

"Podle pokynů dispečinku zdravotnické záchranné služby se pokoušeli resuscitovat posádku vozidla, bohužel neúspěšně," dodali policisté, kteří budou nyní příčinu nehody vyšetřovat.

"Přesný průběh nehody i to, zda zde navíc sehrál tragickou roli alkohol či nepozornost, budou zjišťovat kriminalisté z Jindřichova Hradce. Ještě v nočních hodinách nebyla potvrzena totožnost celé posádky vozidla," uvedla policie.

Témata: Dopravní nehody Jihočeský kraj