Nehoda na D2: Kamion srazil silničáře, jeden z nich zemřel!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: stars24.cz, ČTK

28. února 2022 18:40

Při dnešní nehodě na dálnici D2 zemřel pracovník údržby, další je zraněný. Kamion narazil do dvou vozidel údržby. ČTK to řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Nehoda se stala na 21. kilometru poblíž Velkých Němčic na Brněnsku a zastavila provoz ve směru z Brna na Bratislavu. Při nehodě se podle záchranné služby zranili celkem tři lidé a jeden člověk zemřel.

Na místo letěl vrtulník záchranné služby, řekl ČTK mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb. Krátce před polednem byl znovu umožněn provoz jedním pruhem.

"Kamion s českou poznávací značkou narazil do dvou vozidel údržby, jednoho silničáře zabil a druhého zranil," uvedl Rýdl.

Záchranáři kromě letecké posádky poslali na místo i dvě posádky pozemní a inspektora provozu, na místě měli v péči čtyři pacienty. "Jeden z nic bohužel navzdory resuscitaci zemřel, další tři utrpěli středně těžká zranění a převezli jsme je do Úrazové nemocnice v Brně a Fakultní nemocnice u svaté Anny," uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Podle Švába bylo kvůli příletu vrtulníku nutné provoz zastavit. Uzavřený úsek auta objížděla přes sjezd číslo 11 u Blučiny, na dálnici se vracela v Hustopečích.

Dopravu na D2 v opačném směru komplikuje nehoda osobního auta s nákladním. Stala se před Brnem, a to na pátém kilometru ve směru z Bratislavy na Brno. Místo zůstalo průjezdné, ale tvořily se kolony.

Témata: Dopravní nehody Policie ČR