Litomyšl zasáhla tragická nehoda, jedna z nejhorších za poslední roky. V autě uhořeli tři lidé

Hasiči

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

12. února 2022 11:42

Po nárazu auta do stromu dnes v Litomyšli na Svitavsku uhořeli tři lidé. U auta byl ještě zraněný muž. Byl opilý, policie zjišťuje, zda to byl řidič. Zraněný je v péči lékařů. ČTK to řekla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Nehoda se podle hasičů stala před 4:30 u nádraží. Vozidlo Škoda Fabia čelně narazilo do stromu, pak začalo hořet, tři lidé v něm uhořeli.

"Po příjezdu policistů na místo se u vozidla nacházela čtvrtá osoba, u které nevíme, zda to byl řidič," řekla Janovská. Policisté u muže dechovou zkouškou zjistili 1,8 promile alkoholu a nařídili odběr krve, dodala.

Požár hasiči zlikvidovali za 20 minut. Škodu odhadli na 80.000 korun, uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková. Policie musí zjistit totožnost obětí, a pokud to bude možné, ještě dnes vyslechnout čtvrtého cestujícího.

U zemřelých je nařízená soudní pitva, dodala Janovská.

Záchranáři na místě u tří lidí konstatovali smrt, čtvrtý muž byl středně těžce zraněný. Zdravotníci ho po šetření převezli do hradecké nemocnice, řekl ČTK mluvčí záchranářů Aleš Malý. Rozsah poranění komentovat nechtěl.

Témata: Litomyšl Nehody aut