Požár v Jablonci nad Nisou: Dva lidé museli do nemocnice!

Hasiči, ilustrační fotografie.

Autor: stars24.cz, ČTK

31. ledna 2022 19:25

Při dnešním odpoledním požáru autodílny v Jablonci nad Nisou se jeden člověk nadýchal zplodin a jeden hasič lehce zranil. Hasiči mají požár sice pod kontrolou, na místě ale dál zůstávají a vyhledávají skrytá ohniska. To potrvá delší dobu, řekl ČTK zastupující krajský mluvčí hasičů Jan Přerovský.

Škodu i příčinu budou hasiči teprve zjišťovat. Požárem byla zasažena minimálně dvě auta uvnitř dílny.

Požár autodílny v Jateční ulici byl hasičům nahlášen ve 14:45, vyhlásili druhý stupeň poplachu. Zplodin se nadýchal jeden člověk z autodílny. "Převezli jsme ho do jablonecké nemocnice," řekl ČTK krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Do stejné nemocnice k dalšímu vyšetření podle něj převezli i lehce zraněného hasiče.

Hasičům ze sedmi jednotek se podařilo požár lokalizovat zhruba půl hodiny po jejich příjezdu. "Od lokalizace bude dlouhý časový úsek do likvidace, protože jde o sendvičovou konstrukci stropů. To znamená, že s tím speciálním hasicím a řezacím zařízením Cobra rozřezávámeí střechu a z prostoru dílny provádíme hašení běžnými dvěma proudy," řekl Přerovský. Podle něj budou muset hasiči rozebrat celou střechu. "Bez toho nemůžeme vyloučit, že nejsou někde nějaká ohniska," dodal.

Témata: požár Hasiči