Innogy mění ceník: Od března si část zákazníků připlatí! Jak moc?

Energetika, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. ledna 2022 16:56

Růst velkoobchodních cen elektřin se podepisuje i na tom, kolik platí běžní zákazníci. Nejnověji oznámila zdražení společnost innogy. Od kdy a kolik si její klienti připlatí?

Od 7. března se zvýší celková roční platba za dodávku plynu pro domácnosti a malé zákazníky u základního produktu Standard o 19 procent. 

"Pro modelového zákazníka, který na zemním plynu pouze vaří, reprezentuje nový ceník innogy nárůst měsíční platby o 30 korun. Zákazník v bytě si měsíčně připlatí 180 korun a rodině v menším rodinném domě narostou měsíční náklady na ohřev teplé vody a vytápění plynem o 400 korun," uvádí firma na webu. 

Ještě o pár dní dříve, konkrétně od 1. března dojde i k úpravě některých ceníků elektřiny. U základního produktu Standard naroste celková roční platba domácností o 14 procent.

"Pro zákazníky s nejčastější distribuční sazbou D02d, tj. domácnostem, které na elektřině vaří, svítí a využívají běžné elektrospotřebiče, to znamená při roční spotřebě 2,5 MWh navýšení měsíční platby 190 korun. V menších bytech, kdy žijí jedna až dvě osoby bude nárůst poloviční," vypočítala innogy.

Dodavatel ovšem zdůrazňuje, že nové ceny se budou týkat jen části odběratelů, kteří nestojí o dlouhodobé smlouvy. 

Témata: innogy Energetika