Číšníkovi po útoku cizinců museli sešroubovat lebku! Přál bych jim co nejvyšší trest, vzkazuje

Nizozemci, kteří v centru Prahy napadli číšníka

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. května 2018 20:22

Případ, který otřásl Českem! Číšník z restaurace v centru Prahy byl surově zbit skupinou agresivních cizinců. Zbitý Miroslav teď prozradil, jaký trest by přál těm, kteří ho tak zřídili!

Agresoři trestu neuniknou. Pokusili se sice z Česka zmizet, byli však na ruzyňském letišti zadrženi policií. A co si o celé kauze myslí její hlavní oběť, surově zbitý číšník Miroslav?

"Přál bych jim co nejvyšší trest, aby to byl odstrašující příklad pro další cizince, kteří navštíví Prahu, Českou republiku,“ řekl pro televizi Prima Mirek, kterému museli lékaři vyspravit lebku za pomoci šroubů.

Video z napadení zatím viděl jen jednou. A je asi celkem jasné, proč si ho zatím detailněji neprohlížel! Teď hlavně doufá, že bude zdravý a že zbabělý útok na něm nezanechá trvalé následky. Čeká ho totiž ještě operace.

K brutálnímu napadení Miroslava došlo 21. dubna. Skupinka nizozemských turistů seděla na terase restaurace kde pracuje jako číšník. Poté, co je upozornil aby nepopíjeli přinesené alkoholické nápoje, strhla se mela v jejímž důsledku byl vážně zraněn.

Poté, co byli cizinci českou policií zadrženi, byli dva z nich propuštěni. Jednalo se o ty, kteří se snažili konflikt urovnat a nikoho nenapadali. Další tři dostali podmínku na osm měsíců a z Česka byli na pět let vyhoštěni.

Nejagresivnější byli během útoku dva bratři. Ty poslal pražský soud do vazby, bylo totiž důvodné podezření že by se ze země pokusili uprchnout. Za brutální útok na číšníka jim hrozí až desetileté tresty.

Nad nepochopitelnou agresí se pozastavili i v Nizozemí! Například nizozemský ministr zahraničí Stef Blok nedávno uvedl: „Když vidím záběry z bitky, do které jsou zapleteni nizozemští občané, stydím se!" 

Témata: napadení číšníka skupinou Nizozemců