Vážná nehoda na Nymbursku: Okolnosti nárazu jsou nejasné, řidič je po smrti!

Při vážné nehodě na Nymbursku zemřel jeden člověk. (8.1.2022)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. ledna 2022 13:45 | Aktualizováno: 9. ledna 2022 22:05

Ani probíhající víkend se neobešel bez smrtelných nehod na tuzemských silnicích. Policie od soboty vyšetřuje tragickou dopravní nehodu na Nymbursku, jejíž okolnosti jsou poměrně nejasné.

Nymburští kriminalisté se od sobotního dopoledne zabývají okolnostmi tragické dopravní nehody, ke které došlo před 11. hodinou mezi obcemi Kněžice a Dubečno. 

"Podle dosavadního šetření došlo k havárii pravděpodobně tak, že 22letý řidič automobilu Škoda Fabia jel společně s 18letým spolujezdcem po asfaltové účelové komunikaci mezi výše uvedenými obcemi, kde z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo vozovku, kde narazil do stromu," uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Na havarovaný vůz narazili až náhodní kolemjdoucí, mezi nimiž byl zdravotník. Tito lidé započali s resuscitací, ve které pokračovali policisté a poté i zdravotníci. Na místo rovněž dorazil záchranářský vrtulník.

U řidiče byla na místě konstatována smrt, kriminalisté u něj nařídili pitvu. Spolujezdec utrpěl středně těžká zranění a byl převezen do královéhradecké nemocnice.

Témata: Dopravní nehody Policie ČR