Jak prezident Zeman vzdoruje covidu? Kancléř Mynář prozradil podrobnosti!

Miloš Zeman.

Autor: stars24.cz, ČTK

3. prosince 2021 14:14

Prezident Miloš Zeman i nadále nemá klinické příznaky onemocnění covid-19. ČTK to dnes řekl kancléř Vratislav Mynář. Prezident se podle něj bude chtít sejít s premiérem Petrem Fialou (ODS) záhy poté, co v pátek 10. prosince ukončí schůzky s kandidáty na ministry.

"Pan prezident stále nemá žádné klinické příznaky, nemá horečky. Normálně funguje a pracuje, jak celý národ vidí, a dodržuje všechna epidemická opatření," řekl dnes ČTK Mynář.

Koronavirus byl u Zemana zjištěn minulý týden ve čtvrtek po návratu z Ústřední vojenské nemocnice. Prezident byl proto odvezen zpět do nemocnice, kde dostal protilátky. Od soboty je zpět na zámku v Lánech, kde přijímá uchazeče o místo v nové vládě Petra Fialy. Kvůli nákaze je hlava státu v karanténě, s kandidáty na ministry proto jedná zpoza plexisklové bariéry. Dnes takto mluvil s možným ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL).

Poslední schůzka je naplánována na příští pátek, kdy za Zemanem přijede nominant TOP 09 na ministra zdravotnictví Vlastimil Válek. Prezident již avizoval, že se poté bude chtít opět sejít s Fialou, se kterým již mluvil při jeho nedělním jmenování. Podle Mynáře by se tak mělo stát záhy po ukončení schůzek. Termín ještě stanoven nebyl, dá se ale podle něj předpokládat, že by se setkání mohlo konat příští víkend nebo na začátku dalšího týdne. Prezident chce podle Mynáře dodržet slovo a jmenovat vládu zhruba v polovině prosince.

Témata: Miloš Zeman Vratislav Mynář