Chcípl PES: Demonstrace na Staromáku na fotkách!

Na Staroměstském náměstí demonstrovali odpůrci opatření. (17.11.2021) 13

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. listopadu 2021 10:58

Na Staroměstském náměstí se ve středu demonstrovalo proti vládním opatřením proti šíření koronaviru. Za akcí stálo hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES. Podívejte se ve fotogalerii, jak to na místě vypadalo.

Protest se konal v den, kdy si Česko připomíná také události 17. listopadu 1989. Podobně jako během Sametové revoluce před 32 lety se lidé vybavili všemožnými hesly a transparenty.

Zaujal třeba pán, který si zakryl dýchací cesty papírem s nápisem "debilní nařízení". Nad hlavami demonstrantů se objevil také karton s heslem "Nás nezlomíte". Lidé jím dávali najevo, že ani nejnovější opatření je nepřesvědčí k tomu, aby se nechali očkovat proti covidu-19.

Policisté na místě opakovaně vyzývali pořadatele, aby zajistili u účastníků demonstrace dodržování platných protiepidemických opatření. Důvody k rozpuštění shromáždění ale shledány nebyly.

Zástupci pořádajícího hnutí po konci akce poděkovali lidem za účast. "Myslíme, že jsme zvedli významně varovný prst! Nikdo nesmí porušovat naše práva garantované Ústavou České republiky," uvedli na facebooku.

Témata: demonstrace proti opatřením (17.11.2021)