Zeman konečně přijme Babiše: Premiér prozradil, kdy se tak stane!

Miloš Zeman na záběrech z nemocnice

Autor: stars24.cz, ČTK

14. listopadu 2021 20:02 | Aktualizováno: 14. listopadu 2021 20:10

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) navštíví prezidenta Miloše Zemana v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) v pondělí v 17:00. Oznámil to dnes ve videu na sociálních sítích.

Lékaři plánují Zemana právě v pondělí přesunout z akutního lůžka na běžné na standardním oddělení, což znamená i možnost omezeně přijímat návštěvy. Hlava státu se v ÚVN léčí přes měsíc.

"Dostal jsem povolení od nemocnice. Těším se na něj, protože jsem ho neviděl od 10. října, jenom jsme spolu mluvili telefonicky," řekl Babiš. Po telefonu spolu předseda vlády s prezidentem hovořili v pátek 5. listopadu. Rozhodnutí o podání demise vlády poslal Babiš Zemanovi dopisem ve čtvrtek, prezident ji týž den přijal.

Se Zemanem se v úterý při návštěvě České republiky setká slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Prezident chystá na příští týden i schůzku s předsedou ODS Petrem Fialou, kterého tento týden pověřil vyjednáváním o sestavení nové vlády.

Návštěvy u prezidenta zkomplikovala kromě jeho zdravotního stavu i koronavirová epidemie, kvůli níž ÚVN zakázala minulý týden návštěvy na některých odděleních.

Zeman se v ÚVN léčí od 10. října kvůli zhoršení svého chronického onemocnění. Minulý čtvrtek ho lékaři přeložili z jednotky intenzivní péče na rehabilitační oddělení. I toto lůžko se však považuje za akutní, takže trval zákaz návštěv. Babiš se proto se Zemanem spojil telefonicky, Fiala s ním o den později hovořil prostřednictvím videokonference. V budoucnu Zeman plánuje i jednání s adepty na ministerské posty.

Témata: Andrej Babiš Miloš Zeman