VZP chce dostat neočkované seniory na očkování! Co jim nabízí?

Očkování proti koronaviru, ilustrační fotografie.

Autor: stars24.cz, ČTK

3. listopadu 2021 10:32

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) nabídne dosud neočkovaným lidem nad 65 let, kteří si nechají vakcínu aplikovat, příspěvek 500 korun na nákup vitamínů a potravinových doplňků v lékárně. Bude je o tom informovat dopisem či e-mailem v příštích dnech, uvedla v tiskové zprávě. VZP je největší ze zdravotních pojišťoven, má asi 5,9 milionu pojištěnců. Vyjádření ostatních pojišťoven ČTK zjišťuje.

Podle dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) je asi 403.000 seniorů nad 65 let, kteří nejsou očkovaní ani nemoc neprodělali. VZP má neočkovaných seniorů mezi klienty 226.000.

Pětisetkorunový příspěvek na nákup bude pojišťovna vyplácet z Fondu prevence, ze kterého běžně proplácí lidem podobné příspěvky například na očkování, vyšetření těhotných nebo sportovní aktivity. Senioři, kteří se nechají naočkovat do konce února 2022, pak mohou o příspěvek požádat do konce dubna.

S rozesíláním informačních dopisů a e-mailů chce VZP podle tiskové zprávy začít do konce tohoto týdne. Obsahem budou také informace o tom, jakým způsobem se může klient k očkování registrovat prostřednictvím svého praktického lékaře, bezplatné linky 1221 nebo registračního webu ministerstva zdravotnictví.

Témata: VZP očkování