Jak je na tom Miloš Zeman? V listopadu to řekne lékařské konzilium!

Miloš Zeman na záběrech z nemocnice.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. října 2021 13:37

Zítra, v den státního svátku 28. října, prezidenta Miloše Zemana národ na veřejnosti neuvidí. Zdravotně indisponovaná hlava státu je už přes dva týdny v nemocnici, která sestavila speciální lékařský tým. Co bude jeho úkolem?

Ústřední vojenská nemocnice informovala v tiskové zprávě, že její ředitel a ošetřující lékař prezidenta Miroslav Zavoral inicioval sestavení lékařského konzilia. 

"Oslovil renomované osobnosti medicíny předních zdravotnických zařízení i institucí napříč medicínskými obory," uvedla mluvčí ÚVN Jitka Zinke. Už však neprozradila konkrétní jména vybraných odborníků.

Předpokládá se, že speciální tým učiní závěry počátkem listopadu. Senát si zhruba tou dobou chce od nemocnice vyžádat novou zprávu o zdravotním stavu prezidenta Zemana a na jejím základě rozhodnout o dočasném převodu pravomocí.

Nemocnice dodala, že o prezidenta se nadále stará její vlastní lékařský tým, který se podle aktuální potřeby schází minimálně jednou denně. Zeman je v nepřetržité péči lékařů od neděle 10. října.

Témata: Miloš Zeman Ústřední vojenská nemocnice Praha