Podzimní prázdniny se blíží: Mohly by být až o 4 dny delší, zní první návrh!

Školství, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. října 2021 14:24 | Aktualizováno: 20. října 2021 19:08

Letošní školní rok se oproti tomu předchozímu zatím obešel relativně bez potíží. S obavami však všichni hledí na rostoucí koronavirová čísla. Už se dokonce objevují první návrhy, čeho by se dalo využít k utlumení šíření nákazy.

Blíží se totiž první volno v tomto školním ročníku, příští týden budou podzimní prázdniny. Do lavic děti usednou naposledy v úterý, poté budou mít dohromady s víkendem pět volných dní. V jižních Čechách by to dokonce mohlo být až devět dní v řadě. 

"S ohledem na šíření nákazy Covid-19 v Jihočeském kraji jsme dnes doporučili ředitelům středních a základních škol v kraji, aby využili příští týden, ve kterém jsou tři dny prázdnin, a vyhlásili ředitelské volno i na pondělí a úterý, tedy 25. a 26. října," uvedl na facebooku jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). 

Zdůraznil přitom, že jde pouze o doporučení. Podle něj by kraj získal prostor k rozpojení školních kolektivů a možnému zpomalení šíření nákazy. 

"V žádném případě nebudeme přistupovat k jakýmkoli lockdownům a zavírání škol, ale využít prodloužení podzimních prázdnin považujeme v této chvíli za velmi racionální krok," dodal Kuba. 

Témata: Školství prázdniny Martin Kuba