D1 je po hromadné nehodě opět průjezdná! Srazilo se 9 aut, pět zraněných!

Dálnice, ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

17. října 2021 9:44 | Aktualizováno: 17. října 2021 22:04

Po ranní hromadné nehodě devíti vozidel na D1 na 144. kilometru je dálnice opět plně průjezdná. Dálnice by zcela uzavřena přibližně dvě hodiny. Pět lidí při havárii utrpělo lehčí zranění. Informovala o tom policejní mluvčí z Vysočiny Jana Kroutilová a mluvčí záchranné služby Petr Janáček.

Kroutilová dodala, že nehoda se stala kolem 08:30. Dálnice byla ve směru na Prahu zcela uzavřena do 10:30, následně byl průjezdný jeden pruh a před 11:00 je provoz opět plně obnoven.

"U řidičů, kteří v místu přijíždějí, je ale nutné, aby počítali s rozjíždějící se kolonou vozidel a svoji jízdu této situaci přizpůsobili," uvedla Kroutilová. Policisté vyšetřují příčinu havárie.

"Na místo události byly vyslány pozemní posádky z Třebíče a Velké Bíteše a vrtulník letecké záchranné služby z Jihlavy. V péči našich zdravotníků skončilo celkem pět osob se zraněním lehčího charakteru. Jednoho pacienta jsme vrtulníkem transportovali do nemocnice v Jihlavě a čtyři osoby byly pozemní cestou převezeny na urgentní příjem nemocnice Třebíč," uvedl mluvčí záchranné služby na Vysočině Petr Janáček.

Témata: Dálnice D1 Dopravní nehody