Kdo tady lže? Vondráčkovu verzi o doprovodu k prezidentovi rozprášila policie!

Policie ČR, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. října 2021 15:35

Čtvrteční nežádoucí návštěva prezidenta Miloše Zemana je velkým tématem posledních hodin. Při popisu událostí přitom některé z aktérů schůzky lže. Policie se totiž ohradila proti tvrzením sněmovního předsedy Radka Vondráčka.

Policie se dnes do dění kolem zdravotně indisponovaného prezidenta republiky zapojila hned dvakrát. Nejprve oznámila, že vyhoví požadavku ÚVN a zajistí, aby k hlavě státu už nemohl někdo, s jehož návštěvou lékař nevysloví souhlas.

To se totiž stalo ve čtvrtek, kdy Zemana navštívil předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO), který Rádiu Impuls řekl, že jej k prezidentovi doprovodila policie. Její zástupci se ovšem ostře ohradili.

"Policie České republiky pana předsedu Poslanecké sněmovny k prezidentu republiky nedoprovázela. Pan předseda navštívil pana prezidenta v doprovodu hradního kancléře, který byl v té době již na místě," uvedla Policie ČR na twitter

Zeman údajně v přítomnosti Vondráčka podepsal rozhodnutí o svolání nově zvolené Poslanecké sněmovny. I kolem této věci však panuje řada nejasností. 

Témata: Policie ČR Miloš Zeman Radek Vondráček (ANO)