Nehoda u Napajedel byla tragická: Řidič osobáku nepřežil!

U Napajedel došlo k tragické dopravní nehodě. (1.10.2021)

Autor: stars24.cz, ČTK

1. října 2021 13:33 | Aktualizováno: 1. října 2021 15:05

Tragická nehoda dnes zhruba na sedm hodin uzavřela silnici I/55 mezi Napajedly a Spytihněví na Zlínsku. Po srážce s nákladním vozidlem tam zahynul řidič osobního auta. Nehoda se stala krátce před 06:00, provoz se podařilo obnovit před 13:00, sdělila ČTK policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Po dobu uzavírky odkláněli policisté auta na objízdné trasy.

Nehoda se stala na třídě Tomáše Bati v Napajedlech, poblíž závodu Fatra. "Šestačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Kia Ceed při jízdě ve směru od Otrokovic do Spytihněvi přejel z doposud neznámé příčiny do protisměru, kde se střetl s projíždějícím nákladním vozidlem Man, které řídil devětapadesátiletý řidič. Řidič osobního vozidla i přes veškerou péči záchranářů podlehl svému zranění," uvedla Kozumplíková.

Dechová zkouška na alkohol byla podle ní u řidiče nákladního vozidla negativní. "Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Škodu na vozidlech vyčíslili dopravní policisté předběžně na 300.000 korun," uvedla mluvčí. Veškeré okolnosti a příčinu tragické nehody podle ní zjišťují kriminalisté a dopravní policisté.

Z dostupných údajů vyplývá, že řidič je 21. obětí letošních dopravních nehod ve Zlínském kraji. Za loňský rok zemřelo na silnicích v regionu při nehodách 23 lidí.

Témata: Dopravní nehody Policie ČR