Prostějov: Tragická nehoda zkomplikovala dopravu v celém okolí!

Tragická nehoda na D46 u Prostějova zkomplikovala dopravu v celém okolí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

23. září 2021 17:52

Obrovské dopravní komplikace v Prostějově a okolí přinesla dnešní tragická nehoda na D46, která od ranních hodin blokuje dálnici na obchvatu Prostějova. Doprava je odkláněna právě přes město a řidiči v ucpaných ulicích od rána stojí desítky minut, zjistila ČTK.

Doprava se zvýšila i v Přerově, přes který se snažili řidiči místo nehody po dálnici objet. Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jana Rýdla mohou řidiči již projet po dálnici ve směru na Brno, a to přes staveniště. V opačném směru se zatím předpokládá otevření dálnice kolem 17:00, čas se však může změnit.

"Směr na Brno je již otevřen, a to za cenu toho, že jsme umožnili řidičům průjezd stavbou. Ve směru na Ostravu stále probíhá vyprošťování, které je složité, neboť to zasahuje i dopravní značení a svodidla. Mechanismus nehody totiž zasáhl infrastrukturu komunikace v místě zúžení," řekl dnes ČTK mluvčí ŘSD.

Nehoda zcela zkomplikovala situaci nejen v samotném Prostějově, ale i v celém okolí. "Už kolem 10:00, a ta situace je prakticky nezměněná, je ve velkých problémech každá, byť jen potenciální objízdná trasa a samozřejmě průjezd městy Prostějov a Přerov. Obě města jsou opravdu zasekaná a průjezd pro osobní auta se pohybuje kolem 40 minut a hodinou. A v tuto chvíli začíná odpolední dopravní špička, takže se to příliš nezmění," doplnil Rýdl. Dodal, že nejsou stanoveny objízdné trasy, neboť nelze na tak zatížené dálnici predikovat cílový směr většinového dopravního proudu. "Doporučení od rána je jediné: pokud to není nutné, nevyjíždět," dodal Rýdl.

V kolonách uvízla řada řidičů, přes sociální sítě popsali, že provoz na dálnici stojí až za Brodek u Prostějova, doprava stojí také již ve směru od Olomouce, ostatním řidičům doporučují, aby se Prostějovu vyhnuli alespoň v okruhu deseti kilometrů. Uzavřenou dálnici pocítili i v okolních obcích, přes které se snaží řidiči místo nehody objet, doprava stojí podle řidičů i ve Výšovicích či v Bedihošti.

"Nedá se nikde kolem Prostějova jezdit, na stavbu nám vozí beton z betonárky a nemohou se sem dostat," řekl dnes ČTK stavbyvedoucí jedné ze staveb na Prostějovsku.

Dálnice D46 je uzavřena od 05:00 na 23,5. kilometru - nehoda se stala na úseku mezi exitem 51 Prostějov-Jih a exitem 24 Prostějov-Centrum. V zúženém místě dálnice narazilo čelně osobní auto do kamionu - spolujezdec z vozidla zemřel, další tři lidé včetně řidiče kamionu byli zraněni. Kamion se po nehodě převrátil, náklad bylo potřeba přeložit a poté kamion vyprostit.

Témata: Nehody aut Prostějov (Olomoucký kraj) Olomoucký kraj