Vykolejený vlak. Kralupy to zažily už podruhé! Zakleté místo na trati?

U Kralup nad Vltavou vykolejil nákladní vlak. 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. srpna 2021 12:33

Na trati mezi Prahou a Ústím nad Labem došlo během srpna na dvou místech nedaleko od sebe ke dvěma nehodám. Při obou incidentech se naštěstí nikdo nezranil, škody však byly vyčísleny v řádu milionů korun.

Drážní inspekce o nich informuje na svém webu mezi třemi nejaktuálnějšími mimořádnými událostmi na české železnici. Tou zbývající je tragická srážka vlaků na Domažlicku, při které zemřeli tři lidé.

K první nehodě přímo ve středočeských Kralupech nad Vltavou došlo ve středu 4. srpna před pátou hodinou ranní. Vykolejily tři vozy nákladního vlaku, na kterém byla škoda odhadnuta na tři miliony korun. Provoz na trati musel být přerušen.

K druhé nehodě pak došlo mezi Kralupy a Nelahozevsí včera, rovněž kolem páté hodiny ráno. Tentokrát byly několikamilionové škody především na traťovém tělese.

V místě je tak na trati mezi Prahou a Ústím nad Labem omezen provoz, jezdí se pouze po jedné z kolejí. Důsledkem je zpoždění vlaků až o 15 minut. České dráhy s omezením počítají až do pondělních 12 hodin.

Témata: Nehody vlaků Vlaky