Co přinese festival Ignis Brunensis? Ohňostroj nad Špilberkem a drony!

Ignis Brunensis 2019: Ohňostroj nad hradem Špilberk

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

5. srpna 2021 12:30

Víkendový program festivalu REGIOJET IGNIS BRUNENSIS v Brně slibuje hned dvojnásobnou zajímavou podívanou. Kromě ohňostroje je na programu také dronová show.

OHŇOSTROJ „POZDRAVY Z EVROPY“ NAD ŠPILBERKEM – 7.8. / 22:30

V sobotu 7. srpna nás čeká letošní třetí pyromuzikálová show festivalu REGIOJET IGNIS BRUNENSIS. Mezinárodní ohňostroj „Pozdravy z Evropy“ je sestavený ze sedmi úspěšných a divácky atraktivních momentů IGNIS BRUNENSIS. Jednotlivé části vychází ze soutěžních představení na Brněnské přehradě z let 2016 až 2019, které designér Jaroslav Štolba a tým Flash Barrandov SFX upravili na hrad Špilberk. Diváci se mohou těšit na ohňostrojné designy Francie, Polska, Německa, Slovenska, Rakouska, Portugalska a Švýcarska. V sobotu 7. srpna ve 22.30 hodin naživo v Brně nebo na YouTube.

více informací o ohňostroji

DRONOVÁ SHOW NA KRAVÍ HOŘE – 7.8. / 21:30 a 23:00

Na sobotu 7. srpna je kromě ohňostroje připravena novinka, historicky první nekomerční dronová show na území České republiky jako dárek města Brna pro diváky IGNIS BRUNENSIS. Nad Kraví horu vyletí ve 21.30 a 23.00 hodin sto dronů, které budou při show o délce 8 minut vytvářet obrazce na téma 60 let lidstva ve vesmíru. Obě představení jsou stejná – diváci si tedy mohou vybrat, jestli se podívají na drony před ohňostrojem nebo po ohňostroji. Nejlepší výhledové plochy jsou ze spodní části parku na Kraví hoře, z náměstí Míru a protilehlého svahu Masarykovy čtvrti. Na Kraví horu je doporučený pěší příchod nebo příjezd MHD, na místě není možné parkovat. A ještě důležitá informace – speciální drony jsou citlivé na vítr a déšť, proto je možný v rámci nepříznivých meteorologických podmínek případný posun show. Aktuální informace budou zveřejněné na facebooku BRNOmycity v události Dronová show nebo ve vysílání rádia Krokodýl (103 FM).Po skončení prvního dronového představení se mohou diváci přesunout do ozvučeného amfiteátru u koupaliště Kraví hora, odkud bude možné sledovat ve 22:30 ohňostroj IGNIS BRUNENSIS „Pozdravy z Evropy" nad hradem Špilberk.

více informací o dronové show

Témata: ignis brunensis Brno