Paroubek přišel o dítě! Po prohraném soudu se pěkně prohne!

Jiří Paroubek /NS-LEV21/ 11

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. dubna 2018 19:15

Bývalý premiér Jiří Paroubek dnes překvapivě prohrál soud s manželkou Petrou, s níž se rozvádí. Podle verdiktu soudu zůstane osmiletá Margarita u mámy.

Soudkyně dnes odmítla svěřit osmiletou Margitu do střídavé péče. Tvrdí, že dívka je fixovaná na matku, a proto nemůže vyrůstat u obou rodičů.

Paroubek je sice podle soudkyně dobrým rodičem, přesto se bude moci s dcerou pouze vídat. Jak často bude soud teprve řešit, přesto už dnes stanovil měsíční výživné. Petře bude posílat deset tisíc korun. 

Rozvodová bitva Jiřího Paroubka a jeho ženy Petry začala už v loňském roce. Expremiér přiznal, že má novou přítelkyni, a Paroubková byla také viděna s jiným mužem. Paroubek se odstěhoval z jejich domu v Chuhli a zdálo se, že rozvodu jako takovému nic nebrání.

O klidný rozvod se ale nejedná ani náhodou. Petra na svého manžela podala několik trestních oznámení pro napadení, to ale politik vždy popíral. On na svou ženu, s níž byl deset let, podal také několik trestních oznámení a bitva právníků začala.

Další spory se týkaly majetku a táhly se dlouhé měsíce. Nakonec uspěl Paroubek, který zažaloval Petru za to, že má na sebe napsaný celý jejich dům, přestože jej kupovali ze společných peněz.

Polovina domu za 8,5 milionu korun byla nakonec napsána na Paroubka, který alespoň tento spor vyhrál. Vzápětí ale přišla další rána, spekulovalo se totiž o tom, že Petra chce po Jiřím obří výživné ve výši 50 tisíc korun měsíčně. A Paroubek tuto informaci serveru stars24.cz potvrdil.

Paroubek má jedno dítě z předchozího manželství se Zuzanou Paroubkovou, dnes už čtyřiatřicetiletého syna Jiřího. S Petrou má dceru Margaritu, a právě na tu požadovala jeho manželka obří sumu peněz.

Sám Paroubek byl z nároků své manželky nešťastný. "Snad přijde k rozumu," uvedl dříve pro stars24.cz Paroubek. A jak se ukázalo, sice bude měsíčně platit horentní sumu, avšak ne tak šílenou.

Témata: Jiří Paroubek Petra Paroubková