Čížová v šoku! Nehoda při bouřce zabila dva lidi!

Bouřka, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. července 2021 19:37 | Aktualizováno: 9. července 2021 22:01

U Čížové na Písecku spadl strom na osobní auto a zabil dva lidi. Nehodu nepřežili muž a žena, kteří seděli na předních sedadlech. V autě byly i dvě děti, které utrpěly zranění. Záchranáři je převezli do písecké nemocnice. ČTK to řekla mluvčí jihočeské policie Štěpánka Schwarzová. Podle ní dětem nabídli úkryt ve voze právě lidé, kteří nakonec nepřežili.

"Okolnosti této dopravní nehody jsou tragické. Na místě jsme zjistili, že muž a žena, kteří při nehodě přišli o život, zastavili a nabídli pomoc dětem, které se i s rodiči schovávali před bouří. Děti nastoupily, rodiče zůstali venku a za pár minut spadl na auto strom," uvedla Schwarzová.

Silná bouřka v okolí Čížové podle ní způsobila pád několika stromů. Bouřka a silný vítr komplikovaly situaci i na jiných místech Jihočeského kraje. Od čtvrtka měli jihočeští hasiči kvůli bouřce zatím 40 výjezdů. "Nejzasaženější je Písecko a Českobudějovicko," uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Na některých místech stouply kvůli dešti hladiny řek a potoků. Bouřky také přerušily provoz asi na dvou desítkách železničních tratí a jen na východě Čech odřízly od proudu desetitisíce odběratelů. Varování meteorologů před velmi silnými bouřkami platily pro celé Česko až do pátečního rána.

Témata: Jihočeský kraj Bouřky