Neznáte ho? Násilník v Praze škrtil a bil 12letého chlapce. Policie prosí veřejnost o pomoc!

krimi

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. dubna 2018 17:14

Muž se na pražském Žižkově pokusil oloupit 12letého chlapce. Dítě škrtil a udeřil do obličeje. Když chlapec začal volat o pomoc, útočník utekl bez lupu.

Mladý muž napadl chlapce 19. března kolem 17:30 v Krásově ulici. "Neznámý podezřelý ve společnosti ještě dalšího muže sledoval chlapce, který vystoupil z tramvaje na zastávce Husinecká a šel domů," uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Když chlapec otevřel dveře domu, lupič šel za ním a ve vestibulu zaútočil. Chlapce přimáčkl na zeď, přiložil mu loket na krk a začal ho škrtit.

"Požadoval vydání mobilního telefonu, ale ten mu chlapec nedal. Naopak začal křičet o pomoc, čehož se útočník zalekl a dal se na útěk," popsal situaci mluvčí policie. "Ještě před tím ale stihl přepadeného udeřit do obličeje," doplnil.

Policie zveřejnila snímek pachatelů. Muž podezřelý z loupeže je podle policie zhruba ve věku 20 až 25 let. Je asi 175 centimetrů vysoký, štíhlé postavy a světlé pleti. Mluvil česky bez přízvuku. V době útoku byl oblečen do bundy s kapucí, která měla na prsou bílý klín, černých kalhot a na nohou měl černé sportovní boty s bílou podrážkou. Na hlavě pod kapucí měl tmavý kulich s pruhem a na rukou tmavé rukavice.

Druhý muž, který útočníka doprovázel, je ve věku okolo 25 let. Je vysoký asi 180 centimetrů, střední postavy a tmavé pleti. Oblečen byl do tmavé zimní bundy s kapucí, tmavých tepláků a tmavých sportovních bot.

"Jestliže některého z podezřelých mužů na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158," požádal mluvčí policistů veřejnost.

Témata: krimi Policie ČR loupež