Bouřky v Česku zaměstnaly hasiče i energetiky! jaká je nyní situace?

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

22. června 2021 16:18

Kvůli silným bouřkám eviduje dnes odpoledne distribuční firma eg.d ze skupiny E.ON desítky domácností s omezením dodávek elektrické energie v Jihomoravském kraji a asi 600 odběratelů na jihu Čech. ČTK o tom informoval mluvčí firmy Roman Šperňák. Dodávky elektřiny firma postupně obnovuje, ráno evidovala zhruba 9000 domácností bez elektřiny.

"Od rána poruchy opravujeme a dodávky obnovujeme. Odpoledne už bylo omezeno posledních několik desítek domácností na jižní Moravě v oblasti Hodonína a zhruba 600 odběratelů na jihu Čech v oblasti Vyššího Brodu.

Tam práce komplikoval spadlý strom přes řeku Vltavu a nepřístupný terén. Během dnešního odpoledne by měly být všechny dodávky elektrické energie obnoveny," uvedl Šperňák.

Ještě dopoledne šlo v Jihomoravském kraji zhruba o 4000 odběratelů bez elektřiny. Složitá situace podle mluvčího zůstávala na Hodonínsku, především v Dolních Bojanovicích, kde bouřky způsobily výpadky už v pondělí večer.

Na Vysočině firma dopoledne evidovala zhruba 600 domácností bez dodávek elektřiny, a to na Jihlavsku v okolí Hubenova. Ve Zlínském kraji firma už dopoledne obnovila většinu dodávek elektrické energie, bylo tam omezeno 300 domácností, ráno jich bylo 1600.

Šlo o oblast na Uherskohradišťsku v okolí obce Stříbrnice. V Jihočeském kraji byly dopoledne dvě poruchy na linkách vysokého napětí a omezeno přibližně 900 odběratelů, ráno jich bylo asi 2000. Nejvíce jich je v okolí Vyššího Brodu na Českokrumlovsku.

Témata: Počasí Bouřky