Na Hradě se sešla stará parta! Václav Klaus slavil 80. narozeniny, nechyběl Nečas nebo Železný!

Václav Klaus na oslavě narozenin

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. června 2021 21:30

Bývalý prezident Václav Klaus v poslední době vyvolává značné kontroverze. Přesto si na nedostatek přízně nemůže stěžovat. Na Hrad, kde slavil 80. narozeniny, mu přišli poblahopřát nejen současný prezident Miloš Zeman, ale i spousta kamarádů ze "staré party".

"Už dlouho jsi nebyl v Chile, tak jsem se rozhodl věnovat ti pero z palisandrového dřeva s tvým podpisem," rýpl si podle Blesku do Klause Miloš Zeman, který mu přinesl jako dárek pero. Vyzval ho také, aby se nechal očkovat, což Klaus nepřekvapivě odmítl.

Odpůrce covidových opatření i očkování pozval na Hrad i některé další kontroverzní osobnosti. Nechyběl například expremiér Petr Nečas, dostavil se ale i bývalý šéf televize Nova Vladimír Železný, pražský arcibiskup Dominik Duka nebo ruský velvyslanec Alexandr Zmejevskij.

Mezi pozvanými byl dále i exministr vnitra Ivan Langer, šéf stomatologické komory Roman Šmucler, režisér Jiří Strach a zpěváci Ondřej Hejma a Ivan Mládek.

Podle serveru si návštěvníci mohli pochutnat na řízcích, lososu, krevetách, salátu, dezertech a v rámci nápojů například na pivu, vínu a aperolu.

Témata: Václav Klaus Miloš Zeman Petr Nečas