Nehoda na D1 není jediná. Stála i dálnice D8!

Dálnice, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

19. června 2021 13:26

Dálnice D8 nedaleko hranic s Německem byla dnes zhruba dvě hodiny uzavřená kvůli nehodě dvou vozidel u Petrovic. Na 88. kilometru osobní auto z dosud nezjištěných příčin narazilo zezadu do kamionu, řekla ČTK mluvčí policie Veronika Hyšplerová. Při nehodě utrpěli zranění řidič a spolujezdkyně z osobního vozu.

"Řidič utrpěl jen lehké zranění a sanitkou byl převezen do ústeckého traumacentra, spolujezdkyně s podezřením na středně vážná zranění byla vrtulníkem transportována taktéž do ústeckého traumacentra," uvedl krajský mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.

Nehoda se stala krátce po 10:30, provoz na D8 ve směru na Německo se podařilo obnovit před 12:45. "Kolona se pozvolna rozjíždí," dodala Hyšplerová. U hranic by měla být zhruba dvoukilometrová fronta.

Požár kamionu v omezení zcela uzavřel dálnici D1 u Domašova

Požár kamionu, který začal hořet v úseku s dopravním omezením na 170. kilometru D1 u Domašova ve směru na Brno, dnes ráno zcela zastavil dopravu na dálnici. Kvůli dopravnímu omezení bylo nutné ji uzavřít, aby hasiči mohli oheň zlikvidovat, řekli ČTK mluvčí jihomoravských hasičů a policistů. Dálnice zůstane uzavřená do odpoledne.

"Požár byl nahlášen v 06:31, hořel kamion převážející součástky. Dálnici bylo nutné uzavřít, hasiči na dálnici museli najet v protisměru. Když se na místo dostali, byl celý kamion v plamenech. Oheň se podařilo zlikvidovat v 08:09, vrak ale bude muset z dálnice odstranit specializovaná firma," uvedl mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Uzavírka v dopravním omezení komplikuje dopravu. Policisté auta posílají na objízdnou trasu u Devíti křížů a Ostrovačic přes Říčany, Říčky a Domašov. "Navzdory mírnějšímu sobotnímu provozu je objízdná trasa přetížená. I na dálnici se v obou směrech tvoří kolony. Řidiče, kteří uvízli na dálnici v uzavřeném úseku, se policisté snaží navést pryč z uzavřené dálnice, což je vzhledem k omezení komplikované," konstatoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Témata: Dálnice D8 Dálnice D8