Dálnice D1 byla kvůli požáru zcela uzavřena!

Požár kamionu v omezení zcela uzavřel dálnici D1 u Domašova

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

19. června 2021 11:23 | Aktualizováno: 19. června 2021 21:58

Požár kamionu, který začal hořet v úseku s dopravním omezením na 170. kilometru D1 u Domašova ve směru na Brno, dnes ráno zcela zastavil dopravu na dálnici. Kvůli dopravnímu omezení bylo nutné ji uzavřít, aby hasiči mohli oheň zlikvidovat, řekli ČTK mluvčí jihomoravských hasičů a policistů. Dálnice zůstala zavřená téměř sedm hodin, až do 13:30.

"Požár byl nahlášen v 06:31, hořel kamion převážející součástky. Dálnici bylo nutné uzavřít, hasiči na dálnici museli najet v protisměru. Když se na místo dostali, byl celý kamion v plamenech. Oheň se podařilo zlikvidovat v 08:09, vrak ale bude muset z dálnice odstranit specializovaná firma," uvedl ráno mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Uzavírka v dopravním omezení komplikovala dopravu. Policisté auta posílali na objízdnou trasu u Devíti křížů a Ostrovačic přes Říčany, Říčky a Domašov. "Navzdory mírnějšímu sobotnímu provozu je objízdná trasa přetížená. I na dálnici se v obou směrech tvoří kolony. Řidiče, kteří uvízli na dálnici v uzavřeném úseku, se policisté snaží navést pryč z uzavřené dálnice, což je vzhledem k omezení komplikované," konstatoval policejní mluvčí Bohumil Malášek dopoledne. Policisté pomáhali automobilům, které uzavření dálnice uvěznilo mezi nehodou a nejbližším sjezdem, dálnici opustit.

Po uhašení požáru bylo nutné vyčkat na vyproštění vraku a jeho odstranění z dálnice. Poté bylo nutné posoudit, zda požár nepoškodil povrch dálnice a zda bude možné dopravu obnovit. Provoz byl obnoven ve 13:30, tedy přibližně sedm hodin po uzavření dálnice. Podle hlášení Národního dopravního informačního centra byly v okamžiku ukončení uzavírky v obou směrech dlouhé kolony.

Témata: Nehody kamiónů Dálnice D1