Nehoda kamionu zablokovala dálnici D2! Co se na místě stalo?

Nákladní vůz u Lanžhota na D2 narazil do vozu silničářů, řidič zemřel

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

28. května 2021 18:55

Dálnici D2 na 56. kilometru u Lanžhotu v obou směrech uzavřela dnes ráno nehoda kamionu a vozu silničářů, řidič nákladního vozu zraněním podlehl. ČTK to řekl mluvčí policie Petr Vala. Řidič vozu silničářů vyvázl s lehkým zraněním. Dálnice byla v místě nehody zavřená, vozy jezdily v obou směrech přes odpočívadla. Vyproštění a odtažení kamionu trvalo až do podvečera, provoz byl obnoven okolo 18:15.

Nehoda se stala kolem 8:20. "Z dosud nezjištěných příčin řidič nákladního vozu narazil do označeného, pomalu jedoucího vozu silničářů, vlivem toho pak tyto vozy narazily do středových svodidel. Řidič nákladního vozu byl zaklíněný," uvedl mluvčí.

Vala řekl, že shodou okolností provádí cizinecká policie v místě už několik měsíců akci zaměřenou na migraci. Policisté tak u nehody byli velmi rychle a řidiče pomáhali vyprošťovat.

Jihomoravští cizinečtí policisté zasahovali dnes ráno u vážné dopravní nehody na hranicích se Slovenskem. Jejich snaha o záchranu řidiče, kterou po deseti minutách podpořily i další složky IZS, však byla nakonec marná. #policiejmk #D2Více informací: https://t.co/DClSU6r4th pic.twitter.com/pttUFqqxYS

— Policie ČR (@PolicieCZ) May 28, 2021

Mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková ČTK řekla, že záchranáři na místo vyslali vrtulník a pozemní lékařskou posádku. Uvedla, že záchranáři muže středního věku resuscitovali. Vala později oznámil, že muž na následky zranění zemřel.

Záchranáři měli v péči i řidiče vozidla údržby. "Ošetřili jsme staršího muže, který při nehodě utrpěl lehké poranění hrudníku. Po ošetření jsme pacienta převáželi na chirurgickou ambulanci nemocnice v Břeclavi," uvedla Kropáčková.

Kolony se na dálnici netvořily, automobily v obou směrech objížděly uzavřený úsek přes odpočívadla.

Témata: Nehody kamiónů Jihomoravský kraj