MS v hokeji 2021: Národní tým se trápí dál! Trenér Pešán čekal něco jiného!

Hokej, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. května 2021 8:23 | Aktualizováno: 25. května 2021 11:43

Loni se mistrovství světa v hokeji nehrálo a zdá se, že na české reprezentaci se to podepsalo. Na probíhajícím turnaji v Lotyšsku se totiž týmu zatím vůbec nedaří. Přiznává to i trenér národního mužstva.

Hokejoví fanoušci si vstup do světového šampionátu určitě představovali jinak, národní tým má po třech zápasech pouhé dva body. Po porážkách s ruským výběrem a Švýcarskem v pondělí zdolal Bělorusy až v prodloužení.

Czechs get hard-earned win in OT against Belarus tonight. Dominik Kubalik scored at 1:23 of overtime to give @narodnitym first points on #IIHFWorlds.👏 #CZEBEL #IIHFWorlds @NHLBlackhawksCheck out the highlights.👀 pic.twitter.com/xCcpR6oz0n

— IIHF (@IIHFHockey) May 24, 2021

Trenérovi reprezentace Filipu Pešánovi se tak podle jeho slov nikterak neulevilo, ačkoliv by to možná mnozí čekali. Kouč, který zažívá premiéru na velké akci, ale zůstává hodně kritický.

"Já jsem doufal, že v tom zápase vezmeme opratě do rukou a budeme dominovat, což se úplně nestalo," řekl po zápase novinářům. Soupeři zároveň vysekl poklonu, že byl dobře připravený.

Národní tým teď bude dva dny "odpočívat", než přijde na řadu dost možná klíčový zápas se Švédskem, které do mistrovství vstoupilo neméně rozpačitě. Hraje se ve čtvrtek od 19:15. 

Témata: Hokej MS Hokej MS CZE Tým hokej