Strčte si to do p*dele vy hovada! Češi se vzbouřili proti KFC. V hlavní roli? Islám!

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. dubna 2018 19:14

Část Čechů je pobouřena kvůli hračce, kterou dává síť rychlého občerstvení KFC k dětskému menu. Problém je, že jednou z těch památek je i mešita. A to vyvolalo na sociálních sítích hodně divoké reakce.

Na sociálních sítích koluje koluje několik verzí obrázku mešity, kterou v podobě papírové skládačky KFC rozdává k dětskému menu. Snímky už sdílely stovky uživatelů. Rozzlobení Češi tvrdí, že jde o ovlivňování dětí a přípravu na „islamizaci světa“.

V reakci na hračku lidé například tvrdí, že už v KFC nebudou nakupovat. „Blbnout hlavu těm nejnevinnějším tvorům přes dětské menu v KFC je to největší svinstvo,“ zlobil se jeden z uživatelů. „Ať si to ty hovada strčí do p*dele. Chtějí dětem vtlouct do hlavy, že mešita a muslimové jsou dobří. H*vno. Je to ten nejžádanější a nejagresivnejsi národ,“ tvrdí jedna ze zákaznic.

„V zemi Křesťanů, mešita stojí.. Ať mi někdo z vás, na to odpoví. Proč kostel nestaví v Arabských zemích. Jsem dost nas*anej na to, že se to zítra pokusím rozjet jak na policii a i na TV Prima, teď se ukáže, jaký máme média a policii,“ uvedl jeden z uživatelů, který fotku skládačky sdílel hned v několika facebookových skupinách.

Našli se ale i tací, kteří se vášně pokoušeli zmírnit. „Líbit se to nikomu nemusí, ale je demokracie a KFC je soukromá firma, tudíž si můžou nabízet, co chtějí a nic neporušují. Takhle to funguje,“ zdůrazňoval další diskutující.

Několik rozzlobených zákazníků se už obrátilo na oficiální facebookové stránky KFC. „Dobrý den, mám dotaz - k té mešitě co strkáte k dětskému menu jsou i zápalky nebo je potřeba si sehnat vlastní?“ ptá se jeden z naštvaných Čechů. „To jako vážně??????????????“ zuří další, který přidal i fotku mešity.

KFC odmítá, že by podporovala jakékoliv náboženství

Na facebooku nicméně firma potvrdila, že papírová skládačka představuje mešitu. „Jedná se skutečně o mešitu, konkrétně tato stojí v kazašském městě Almaty. V dětském menu jsou nyní k nalezení papírové skládací stavby symbolizující významné památky a stavení z říše pohádek. Na pokladně si můžete vybrat, která z celé nabídky se vám líbí nejvíc,“ uvedla KFC na svých facebookových stránkách na dotaz zákazníků. Na výběr je třeba také londýnský Big Ben nebo moskevský Chrám Vasila Blaženého.

Tuto informaci serveru EuroZprávy.cz potvrdil i Marketing Manager KFC Petr Adamec. „V dětském menu jsou hračky, 3D puzzle, které umožňují konstrukci budov, které odkazují na různé kultury. V žádném případě nevyjadřují náboženský postoj. Hračky budou k dispozici v restauracích do poloviny května," uvedl pro EuroZprávy.cz Adamec. 

Témata: češi KFC