Požár zachvátil dům v obci Jirny: Jeden mrtvý, škoda přes 6 milionů!

Při požáru domu v Nových Jirnech zahynula jedna osoba. (15.4.2021)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. dubna 2021 9:19 | Aktualizováno: 16. dubna 2021 22:01

Tragicky skončil požár, který v noci na čtvrtek zachvátil dům ve středočeských Nových Jirnech nedaleko Prahy. Škoda na nemovitosti jde do řádu několika milionů, jedna osoba při něm navíc zemřela.

V noci ze středy na čtvrtek kolem druhé hodiny ranní vyjeli středočeští hasiči k požáru rodinného domu v Nových Jirnech v okrese Praha-východ. Po příjezdu zjistili, že dům je už požárem zcela zasažen. Zásah byl tedy velice náročný.

Střecha domu se kompletně propadla, požár se podařilo dostat pod kontrolu až před čtvrtou hodinou ranní, kdy velitel nahlásil lokalizaci.

"K likvidaci ohně hasiči nasadili pět vodních proudů, včetně jednoho z výškové techniky. Kvůli silnému zakouření probíhal celý zásah v dýchací technice. Současně probíhalo dohašování skrytých ohnisek, rozebírání konstrukcí a pátrání po osobě, která měla podle sousedů být uvnitř," uvedli hasiči v tiskové zprávě.

Výsledek pátrání po pohřešované osobě byl bohužel smutný, hasiči její tělo nalezli uvnitř domu. Škoda na něm pak byla vyčíslena na 6 a půl milionu korun, zásahem byly uchráněny hodnoty za půl milionu. Příčinou vzniku požáru se zabývá hasičský vyšetřovatel spolu s kriminální policií.

Témata: požár Hasiči středočeský kraj