Otevření obchodů? Češi promluvili, tohle chtějí!

Obchody

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

5. dubna 2021 17:48 | Aktualizováno: 5. dubna 2021 22:14

Více než čtvrtině populace vadí úplně vše a jsou už maximálně znechuceni. Po rozvolnění se nejvíce lidí, téměř třetina, těší na plné otevření obchodů a také na možnost volně cestovat po republice. Vyplývá to z průzkumu, který uskutečnila úvěrová společnost Fair Credit.

Na rozvolňování a postupný návrat k normálu se těší všichni. Nejvíce dotázaných, téměř třetina, se nemůže dočkat na otevřené obchody. Na nákupy se více těší ženy, starší generace a obyvatelé menších měst. Další velká skupina Čechů (31 procent) se těší na možnost volně cestovat po republice, o něco častěji muži a lidé s vyšším vzděláním, středoškoláci a vysokoškoláci.

Více než čtvrtina čeká na otevření služeb jako jsou kadeřnictví, kosmetika nebo masáže. Stejně velká skupina lidí se nejvíce těší na návrat dětí do škol. Na posezení ve znovuotevřených restauracích se těší čtvrtina dotázaných, výrazně více pak mladší generace do 35 let a muži.

Pražané se výrazně více než zbytek republiky těší na otevření restaurací, sportovišť a na možnost vycestovat do zahraničí. Naopak na návrat dětí do školy se v Praze těší jen pětina dotázaných, ve srovnání s průměrem 30 procent respondentů ze zbytku republiky.

Témata: Obchody češi průzkumy