Václav Klaus se vrací na výsluní? Jménem tisíců lidí vyjádřil nespokojenost s vládou!

Václav Klaus 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. března 2021 14:30

Z velké politiky se Václav Klaus stáhl již před osmi lety, kdy mu skončil druhý prezidentský mandát. Nyní však přinejmenším koketuje s návratem. Svědčí o tom i jeho poslední iniciativa z uplynulých dní.

Václav Klaus se teprve nedávno vyléčil z koronaviru, ale ani osobní zkušenost se zrádnou nemocí, která naštěstí v případě exprezidenta měla lehký průběh, nezměnila jeho názor na to, jak si s řešením pandemii poradili dnešní vrcholní politici.

Bývalá hlava státu zveřejnila o uplynulém víkendu, konkrétně v sobotu 20. března, prohlášení, které Klaus dle svých slov učinil „na základě tisíců dopisů, emailových i sms zpráv, podnětů, žádostí a výzev občanů ČR učiněných osobně, telefonem i na sociálních sítích“.

„My, občané České republiky, kteří – jak se stále více přesvědčujeme – nemáme své dostatečné politické zastoupení ve vládě a parlamentu, vyjadřujeme touto formou hlubokou nespokojenost s dnešním stavem a poměry v naší zemi,“ stojí v textu, který se celý můžete přečíst na stránkách Institutu Václava Klause.

Klaus patří ke kritikům počínání vlády Andreje Babiše (ANO) opakovaně, dokonce se zúčastnil i jedné z demonstrací. Hygieniky už mu také byla vyměřena několikatisícová pokuta za nenošení roušky.

Témata: Václav Klaus