Aktuální sjízdnost silnic: Kolem poledne už byla situace lepší!

Komplikace se nevyhnuly ani dálnici D1. (8.1.2021)

Autor: stars24.cz, ČTK

8. února 2021 12:30

Na mnohých místech v republice v noci napadlo až 15 centimetrů prachového sněhu, nadílka pochopitelně způsobila dopravní komplikace. Především ráno byly některé silnice nesjízdné, kolem poledne už byla situace lepší.

Problémy se nevyhnuly ani dálnicím. Například D8 na 52. kilometru ve směru na Německo ráno na hodinu uzavřel uvízlý kamion. Silničářům se ho posléze podařilo z jednoho pruhu odsunout, auta tak od 10:00 mohla využívat jeden jízdní pruh.

Dopoledne se zlepšila i situace na D1 na Žďársku, kde byly v noci uzavírky. Ráno museli policisté budit řidiče odstavených kamionů a vznikla tam více než desetikilometrová kolona. Dopravu také komplikovala nehoda na D1 za Klimkovickým tunelem ve směru na Polsko. Všechny ranní nehody se obešly bez vážnějších následků.

Pro vozidla nad 3,5 tuny je kvůli špatné sjízdnosti zavřená v obou směrech silnice u obce Hora svatého Šebestiána na Chomutovsku. Silnice Drnovice-Podomí na Vyškovsku je uzavřená pro nákladní vozidla nad 12 tun, stejné omezení platí na devatenáctikilometrovém úseku silnice I/56 na Frýdecko-Místecku v Beskydech mezi obcemi Ostravice a Bílá.

Uzavřena je kvůli sněhu už od nedělních 18:00 pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny silnice I/10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Nesjízdná zůstává kvůli ledovce silnice III/4932 mezi Vizovicemi a Loučkou na Zlínsku. Řidiči neprojedou ani ze Šebetova na Blanensku směrem na Pohoru.

Sněžení se nevyhnulo ani hlavnímu městu. Pražští silničáři vyslali do ulic veškerou techniku, to znamená 73 sypačů. Problémy mají spoje MHD, některé silnice jsou nesjízdné a provoz byl přerušen. 

Témata: doprava dálnice silnice Dálnice D1 Zima