"Oni mi rozbili barák! Co mám dělat!" Domácí ohňostroj zničil několik domů na Uherskohradišťsku!

Silná exploze kazety poničila několik domů

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

1. ledna 2021 21:00

Škodu za desítky tisíc korun způsobil dnes krátce po půlnoci nečekaně silný výbuch zábavní pyrotechniky v obci Dolní Němčí na Uherskohradišťsku, kde následná tlaková vlna poničila okna několika domů. "V souvislosti s prověřováním tohoto případu jsme zadrželi padesátiletého muže. Obvinění prozatím nepadlo," řekla dnes ČTK policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Muž podle Kyšnerové koupil zábavní pyrotechniku ve stánku s volným prodejem. Kazetu, která měla postupně explodovat, pak o půlnoci odpálil na parkovišti před svou nemovitostí.

"Po několika výstřelech ale došlo ke vznícení a následné explozi celé kazety. Majitelé (okolních domů) se prozatím ke vzniklé škodě nevyjádřili. Předpokládáme, že se bude jednat o několik desítek tisíc korun," uvedla Kyšnerová.

Jak na obyvatele poničených domů dolehly následky exploze je slyšet na videu, kde žena běduje nad zničeným domem.

Kriminalisté odpálení kazety se zábavní pyrotechnikou kvalifikovali jako trestný čin obecné ohrožení. "Šetření stále probíhá. Na místo se dostavili také pyrotechnici, kteří zajistili zbytky ohňostroje a následně provedou expertízu. Po provedení základních úkonů jsme muže propustili," dodala Kyšnerová.

Témata: Silvestr Zlínský kraj Ohňostroje