Nehoda autobusu na Jihlavsku: Policie hledá řidiče!

Nehoda autobusu na Jihlavsku. (4.12.2020)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

5. prosince 2020 11:04

Na silnici mezi obcemi Puklice a Příseka na Jihlavsku havaroval v pátek odpoledne autobus se školáky z uzavřené puklické školy. Zřejmě se vyhýbal protijedoucímu autu a převrátil se na bok. To by mohl potvrdit řidič - svědek, po kterém policie pátrá.

Cestujících bylo v autobuse 28, z toho 25 dětí. Záchranáři ošetřili 29 lidí, tři se zranili těžce a byli převezeni do nemocnice v Brně, uvedl mluvčí krajské zdravotní záchranné služby Petr Janáček.

K nehodě vyjelo deset posádek záchranářů, svoji práci mohli ukončit krátce před 16:00. Věk těžce zraněných ani policejní mluvčí, ani mluvčí záchranářů nekomentovali.

Autobus s označením Autobusy Jihlava s. r. o. vezl školáky, kteří se nyní kvůli opravě školy v obci Puklice učí v Brtnici a v Jihlavě. Oprava školy za 26 milionů začala v červenci a už je dokončená. Vyučovat by se ve škol mělo znovu od pondělí.

Policie hledá řidiče, který mohl být svědkem nehody. "Potřebovali bychom, aby se nám ozval řidič osobního vozidla, který po té silnici projížděl v opačném směru, čili jel od Příseky na Puklice. S tím autobusem se pravděpodobně míjel. Potřebovali bychom, pokud by měl záběry z palubní kamery, kdyby se nám ozval na lince 158 a poskytl nám buď svědectví nebo ty záběry," řekla Čírtková. Autobus jel ve směru od Puklice na Příseku.

Témata: Jihlava Nehody autobusů